Waterstof

 0,00

Een vrouw dwaalt door niemandsland na de dood van haar geliefde. De oude man, G, sleurt haar het leven weer in. Zij verleiden elkaar tot nieuwe taal.

Ineke Berentschot
Publicatie: 19 mei 2017
Uitgave: Paperback
Taal: Nederlands
Pagina's: 312
Afmetingen: 210 x 135 mm
Gewicht: 425 gram
ISBN: 9789491728242

Uitverkocht

Rubriek: Trefwoord:

Beschrijving

Een vrouw dwaalt door niemandsland na de dood van haar geliefde. De oude man, G, sleurt haar het leven weer in. Zij verleiden elkaar tot nieuwe taal.

In verstild en poëtisch proza schetst Berentschot het verleden tussen Jan en Ineke en het heden tussen G en Dina. Daar doorheen loopt de scheikundige studie ‘Materie en leven’ (1972) van prof. Dr. J.D. Fast.

Waterstof is het verhaal van een onorthodoxe vriendschap. De ogenschijnlijk lukraak gekozen tekstfragmenten vormen bij nader inzien een hechte compositie. Hierin bestaat niets dat niet iets anders aanraakt.

Bekijk hier de promo.

Waterstof is een liefdevol boek.

(Rudie Wijnen)

Waterstof is magisch en mooi en complex… maar al lezend opent het…

(Johannes van Uden)

Wat een ontroerend boek! Zo vol rouw- maar ook liefdevolle bezinning. En met prachtige observaties en rake, want zuivere formuleringen.

(Arie van den Berg)

Gaandeweg het boek wordt een visie op het leven zichtbaar, die zo diepgaand en ingrijpend is, dat bij mij af en toe de adem stokte. (…) Waterstof is een boek dat de eigen grijze cellen tot beweging stimuleert. (…) De taal is poëtisch, eigenzinnig, maar bovenal wonderschoon.

(Leeservaringen.com)

Delen: