Nachtbrood

Brood van lang gerezen deeg

 0,00

“Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven,” beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. “Het moet zijn: ‘van goede kwalitijd!’” Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg…

Ineke Berentschot
Publicatie: 27 februari 2014
Uitgave: Hardcover
Taal: Nederlands
Pagina's: 142
Gewicht: 960 gram
ISBN: 9789491728082

Uitverkocht

Rubriek: Trefwoord:

Beschrijving

“Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven,” beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. “Het moet zijn: ‘van goede kwalitijd!’” Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg.

Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.

In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden – bijna zestig in totaal – en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze.

Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.

Delen: