Het Evangelie van Isis

De rol van vrouwen en het vrouwelijke bij het ontstaan van het vroege christendom

 24,95

In haar doorwrochte studie Het Evangelie van Isis werpt Lauri Fransen nieuw licht op de geschiedenis van de vroege Moederculturen en het ontstaan van het patriarchaat. Dit had grote invloed op de verhoudingen tussen vrouwen en mannen en op het religieus bewustzijn. Invloeden waar we vandaag de dag nog mee te maken hebben. Recent ontdekte gnostische geschriften leveren nieuwe inzichten op omtrent de werkelijke functies van moeder Maria en Maria Magdalena.

Lauri Fransen
Publicatie: 25 oktober 2021
Uitgave: Paperback
Taal: Nederlands
Pagina's: 310
Afmetingen: 240 x 155 mm
ISBN: 9789491728433

Verkrijgbaar bij alle online boekwinkels

Beschrijving

De Jezusbeweging, zoals die ontstond in het begin van onze jaartelling, was in diepste wezen gnostisch van aard. Het vertoont sterke verwantschap met de andere Mysterietradities in het toenmalige Midden-Oosten, in het bijzonder met de cultus van de Egyptische godin Isis.

In haar doorwrochte studie Het Evangelie van Isis werpt Lauri Fransen nieuw licht op de geschiedenis van de vroege Moederculturen en het ontstaan van het patriarchaat. Dit had grote invloed op de verhoudingen tussen vrouwen en mannen en op het religieus bewustzijn. Invloeden waar we vandaag de dag nog mee te maken hebben. In het leven van Jezus speelden de vrouwen om hem heen een cruciale rol. Zij brachten het goddelijk vrouwelijk principe opnieuw tot leven. Recent ontdekte gnostische geschriften leveren nieuwe inzichten op omtrent de werkelijke functies van moeder Maria en Maria Magdalena.

Delen: