Loes van Dam

Ik ben een jonge vrouw, al ben ik dan toch ruim de vijftig gepasseerd ;-) Levenservaring doe je nu eenmaal niet in een paar jaar op.

De lange rij van verschillende en uiteenlopende banen sloot ik af bij de politie. Daar heb ik bijna 25 jaar gewerkt in diverse functies. Sinds 2003 belandde ik in een aaneenschakeling van burn outs. In deze periode heb ik geleerd dat niet de ander, maar ikzelf volledig verantwoordelijk ben voor de manier waarmee ik omga met tegenslagen. Met als resultaat dat ik nu een evenwichtig gelukkige vrouw ben, die weet dat het leven uit ups en downs bestaat. Dat het leven niet maakbaar is, maar ervaren ons levensdoel is.

Doordat ik te langdurig over mijn grenzen ben gegaan, raakte ik uitgeput en chronisch vermoeid. Nog steeds heb ik mijn rust nodig, maar inmiddels verzet ik mij daar niet of nauwelijks meer tegen.

Levenservaring is alles ervaren wat je op je pad tegenkomt. Fouten durven maken en loslaten. Met als hoofdingrediënt vertrouwen. Vertrouwen dat welke keuze je ook maakt, het vooral om ervaring gaat. Want het enige waarvan we kunnen leren, is onze eigen ervaring.

Geschreven door Loes van Dam:
Delen: